Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Veranda-kosten.nl Alle info over veranda's!
Veranda-kosten.nl

Soorten veranda’s

Wanneer je zo ver bent dat je de keuze hebt gemaakt om een aanbouw in de tuin te maken is het belangrijk om de juiste keuze te maken over de soort aanbouw. Zo zijn er veranda’s, overkappingen en serres, daarnaast moet je ook nog eens denken aan het materiaal, wil je hout, aluminium of een kunststof veranda?

Type aanbouw

Ieder type aanbouw in de tuin heeft zo zijn voordelen en nadelen, bij een overkapping heb je bijvoorbeeld last van de weersomstandigheden, en is het afhankelijk van wat voor beschutting jij al hebt in jouw tuin of dit een goede keuze is. Daarnaast is het niet in iedere tuin mogelijk om een complete veranda of een serre te bouwen. In dit soort gevallen is het weer goed om te kijken naar alleen een aanbouw. Uiteraard is dit ook een stuk goedkoper, dus voor sommige mensen misschien wel de enige optie. Wanneer je de beslissing maakt wat voor aanbouw jij wilt kijk dan vooral naar wat je al hebt, past het binnen jouw tuin en wat is hier allemaal mogelijk. Vergeet ook vooral niet de buren te betrekken bij de keuze, aangezien deze uiteraard ook te maken zullen hebben met jouw aanbouw.

Het materiaal

Naast de keuze voor wat voor aanbouw is het ook belangrijk om goed te kijken naar de materialen. Kies je bijvoorbeeld voor een houten aanbouw heb je veel mogelijkheden qua aanpassing en verschillende soorten hout, maar moet je wel rekening houden met een flinke onderhoudsbeurt eens in de zoveel jaar. Bij aluminium of kunststof is dit weer het tegenovergestelde, hier moet je uitgaan van een kleine onderhoudsbeurt een aantal keer per jaar, en dit kan meer bij de ene persoon passen dan bij de andere. Ook qua prijs zijn er verschillen in de materialen, en dit kan ervoor zorgen dat het ene materiaal aantrekkelijker is dan de andere.

 

Offertes voor veranda's ontvangen?

Kies voor een erkende specialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende specialisten