Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Veranda-kosten.nl Alle info over veranda's!
Veranda-kosten.nl

Veranda met platen

Eén van de grootste twijfelpunten voor mensen die een veranda willen laten bouwen is toch de materiaalkeuze. De verschillende materialen hebben allemaal hun eigen voor- en nadelen en er hangen ook andere prijskaartjes aan. Naast de keuze van het materiaal voor de veranda zelf is er ook nog de keuze wat voor dak je erop moet maken, er zijn verschillende opties die allemaal goed kunnen zijn.

Verschillende soorten daken

Er zijn talloze manieren om een dak op jouw veranda aan te brengen, sommige mensen kiezen voor een geheel houten dak, ook zijn er mensen die bijvoorbeeld een glazen of golfplaten dak aanbrengen. Sommige materialen hebben duidelijke voor- en nadelen, zoals bijvoorbeeld een golfplaten dak, zeer sterk maar met regen uiteraard een bron van herrie waar jijzelf en de buren niet blij mee zullen zijn. Daarom wordt dit ook amper nog gebruikt en is de voornaamste keuze tegenwoordig een polycarbonaat, acrylaat of een glazen dak. Het voordeel van deze materialen is dat zij goed zijn in zon doorlaten, en veel mensen bouwen hun veranda toch om wat langer van het zonnetje te kunnen genieten. Deze platen worden door veel verschillende fabrikanten geleverd en zijn daardoor goed betaalbaar. Vaak wordt er ook gekozen voor een glasplaat die opaal wit gekleurd is, zodat het zonlicht wat minder fel maar er toch genoeg licht doorkomt.

Welke van deze materialen je kiest maakt niet bijzonder veel uit, zij zijn alle drie uitstekend en worden daardoor door veel verschillende mensen gebruikt. Voor deze keuze is het belangrijk om goed naar het uiterlijk te kijken zodat ze het uiterlijk van jouw veranda goed complimenteren, en ook de eigenschappen zoals de mate van lichtdoorlatendheid zijn belangrijke aspecten om op te letten.

 

Offertes voor veranda's ontvangen?

Kies voor een erkende specialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende specialisten