Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Veranda-kosten.nl Alle info over veranda's!
Veranda-kosten.nl

Houten veranda

Eén van de favoriete keuzes wanneer het aankomt op materiaal voor veel veranda’s is en blijft toch hout. Hout wordt gezien als één van de mooiste en meest aanpasbare materialen en dit kan een huis bijzonder mooi accentueren. Ben jij op zoek naar een veranda maar ben jij nog niet helemaal uit over de verschillende materialen? Dan gaan wij jou helpen!

Waarom hout?

Hout is één van de meest gekozen materialen voor allerlei constructies in en rondom het huis, maar waarom is hout nou zo populair? De voornaamste reden is de uitstraling die hout bezit. Het past over het algemeen goed bij verschillende huizen, of jij nou een modern of ouderwets huis hebt is het vaak uitstekend mogelijk om hout zo te bewerken dat het er meer dan goed bij past. Hout is namelijk makkelijk in verschillende kleuren te schilderen, en is daardoor uitstekend aan te passen. Daarnaast is het goed mogelijk om het hout te bewerken en te graveren waardoor het net even iets persoonlijker oogt. De vele verschillende soorten hout hebben ook weer hun eigen karakter en zijn net allemaal weer ietwat anders.

Wat zijn de nadelen van hout?

Hout heeft over het algemeen niet bijzonder veel nadelen, het is sterk materiaal wat lang mee kan. Eén van de voorwaarden om lang mee te gaan is echter wel dat het regelmatig onderhoud nodig heeft. Ook bij een veranda is dit niet anders en wanneer je voor een houten veranda kiest is regelmatig onderhoud ook vereist. Dit is dan ook meteen het grootste nadeel wanneer het op hout aankomt, het heeft door de jaren heen regelmatig een nieuwe laag verf nodig en als je dit niet zelf kan of wil doen kan het handig zijn om voor een andere soort materiaal te kiezen. Naast het onderhoud is hout over het algemeen ook wat duurder. In tegenstelling tot de andere mogelijkheden is hout een natuurlijk materiaal en wordt het niet in een fabriek geproduceerd, ook wanneer ervoor gekozen wordt om voor veel aanpassingen gaan kan de prijs aanzienlijk stijgen.

 

Offertes voor veranda's ontvangen?

Kies voor een erkende specialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende specialisten