Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Veranda-kosten.nl Alle info over veranda's!
Veranda-kosten.nl

Onderhoud veranda

De veranda staat er eindelijk, je hebt er inmiddels een goede zomer van kunnen genieten en de volgende zomer breekt alweer aan. Je merkt echter dat de veranda er al niet meer zo mooi uitziet als toen die net gebouwd was. Oftewel het is hoog tijd om de veranda eens goed te onderhouden. Maar hoe doe je dit nou het beste en waar moet je op letten?

Aluminium veranda onderhouden

Aluminium is een materiaalkeuze die lang meegaat, het is sterk en kan tegen veel verschillende weersomstandigheden. Het kan echter zo zijn dat jouw aluminium veranda er toch al enigszins verweerd uit gaat zien na korte tijd. Dit kan komen door bijvoorbeeld de buurt waar je woont, als hier sprake is van veel uitstoot merk je dit op je veranda en zal je zien dat het materiaal minder mooi wordt. Dit kan tegengegaan worden met een simpele poetsbeurt, en ook al klinkt dit misschien niet aantrekkelijk is dit de ideale manier om jouw veranda netjes te houden. De veranda kan simpelweg schoongemaakt worden met water en zeep, dit zal geen negatieve sporen achterlaten op de veranda en is makkelijk te verkrijgen. In een drukke buurt moet je dit zo’n drie tot vier keer per jaar doen, en wanneer je wat rustiger woont is één of twee keer per jaar voldoende.

Houten veranda onderhouden

Er wordt vaak gezegd dat een houten veranda meer onderhoud vereist dan een aluminium veranda, en dit is ook zeker waar. Meer onderhoud moet je in dit opzicht alleen zien als langer in plaats van meer werk vereist. Een aluminium veranda redt zich prima met enkele poetsbeurten per jaar, een houten veranda hoef je maar ééns in de zoveel jaren te onderhouden maar brengt wel een aanzienlijke hoeveelheid werk met zich mee. Het is belangrijk om het hout met verschillende lagen te lakken, een grondlaag en een beschermende laag zijn allebei nodig om het materiaal te beschermen. Dit hoeft je echter maar eens in de vier á vijf jaar te doen, alleen ben je er wel even mee bezig.

 

Offertes voor veranda's ontvangen?

Kies voor een erkende specialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende specialisten