Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Veranda-kosten.nl Alle info over veranda's!
Veranda-kosten.nl

Kosten veranda

Een veranda is één van de manieren waarop steeds meer mensen hun huis een stuk aangenamer maken voor zichzelf. Het zorgt ervoor dat je langer buiten kunt zitten wanneer de temperaturen afnemen, en ook wanneer het zonnetje volop schijnt is het mogelijk om zelfs op het heetste punt van de dag buiten te zitten. Alleen al om deze redenen nemen veel mensen de beslissing om een veranda te laten bouwen, maar het is vaak onduidelijk wat de prijs nou ongeveer wordt.

Waar hangt de prijs vanaf?

De prijs van iedere veranda verschilt sterk, veel mensen willen bij een aankoop zo groot als een veranda toch de mogelijkheid om er een persoonlijk tintje aan te geven. Dit is mogelijk door bijvoorbeeld bepaalde dingen te graferen in het hout, of een bepaald ontwerp te kiezen. Daarnaast zijn er nog veel andere belangrijke factoren, zoals bijvoorbeeld de keuze van het materiaal. De voornaamste keuzes zijn hout en aluminium of kunststof.

Naast de keuze van het materiaal is het uiteraard ook belangrijk om goed te weten welke afmetingen jouw veranda gaat hebben, de kosten zijn vaak per vierkante meter en een paar meter extra kan al gauw voor een flink bedrag extra zorgen. Zoals je ziet zijn er bijzonder veel verschillende factoren die een grote invloed hebben op de prijs, en dan hebben wij het nog niet eens over arbeidskosten en voorrijkosten gehad, die je uiteraard ook nog mee moet rekenen.

Dit soort factoren zorgen er echter wel voor dat de prijs al gauw oploopt. Dit is ook één van de voornaamste redenen dat het vrij lastig is voor geïnteresseerden om op internet een goede weergave van de mogelijke kosten te vinden. Veel bedrijven weten dat de meerderheid van de mensen die op zoek zijn naar een veranda liever een enigszins aangepaste veranda willen, en een prijs van meer dan €10.000 euro schrikt bijna iedereen wel af, dus is het beter om offertes aan te vragen en de prijzen van lokale aanbieders te vergelijken.

Mogelijkheden om de kosten laag te houden

Het is uiteraard mogelijk om de kosten voor een veranda wat lager te houden. Er zijn genoeg mensen die over een veranda beschikken en niet al deze mensen hebben zomaar een paar duizend euro liggen die zij eraan uitgeven. Eén van de beste manieren om te besparen op de bouw van jouw veranda is door eens goed te kijken wat je er allemaal op wilt, en daarna goed te kijken wat je allemaal nodig vindt. Maak eens een plaatje van hoe jouw veranda eruit zou zien als de veranda alles heeft wat je wilt, en hoe de veranda eruit ziet als het alleen het essentiële heeft. Dit verschil scheelt je waarschijnlijk zo’n €5.000 euro en de veranda is nog altijd even goed bruikbaar. Veel mensen hebben het gevoel dat hun veranda uniek moet zijn, en dat is ook erg mooi om te zien, maar dat zorgt er wel voor dat de prijzen bijzonder hoog kunnen oplopen.

Naast het ontwerp van de veranda nog eens goed te bekijken is het in sommige gevallen mogelijk om een korting af te spreken, in sommige gevallen is het mogelijk dat een van de buren ook wel interesse heeft in een veranda. Bedrijven willen natuurlijk graag twee klanten helpen in plaats van één, en vaak is hier wel een korting af te spreken. Voordat je dus jouw veranda laat ontwerpen en bouwen is het wellicht handig om even langs de buren te gaan, is er nog iemand die daar ook wel interesse in heeft is het misschien een goed idee om samen een aankoop te doen.

Waar moet ik dan ongeveer aan denken qua prijs?

Het is dus lastig om een precieze prijs te bepalen voor een maatwerk veranda, dat is inmiddels duidelijk en het beste voor maatwerk is ook om simpelweg verschillende offertes te laten maken. Bij verschillende offertes krijg je een goed beeld van welke aanbieder het beste bij jou past, ook de mogelijkheden tot aanpassing zijn bij het ene bedrijf beter te bespreken dan bij de ander en zo merk je wat voor jou het beste is.

We kunnen echter wel kijken naar de prijzen voor een standaard veranda, de vooraf ontwikkelde modellen die als het ware zo in elkaar gezet worden. Er zit zelfs in de standaard modellen nog veel variatie en daardoor lopen de prijzen van een vooraf ontworpen veranda ook zeer uiteen. De goedkopere modellen beginnen rond de €500 en lopen op tot ongeveer €1500-2000 euro. Deze modellen functioneren over het algemeen alleen als overkapping voor jouw terras, en hebben verder geen vloer of iets dergelijks. Hierbij draait het dus alleen om een afdak boven het zitgedeelte. De standaard veranda modellen hebben verder niet veel variatie, en hun prijs neemt vooral toe op basis van oppervlakte die nodig is. Wanneer de oppervlakte oploopt zijn zelfs veel van de standaard veranda modellen beschikbaar voor prijzen rond de €6.000 euro, dus voor een grote oppervlakte is het wellicht handig om niet te uitbundig te zijn met alle extra’s die je aan wilt laten brengen.

Het is duidelijk dat er geen simpel prijskaartje aan een veranda hangt, wanneer je er zelf aanpassingen aan wilt doen. Wanneer je voor een standaard model gaat is dit wel mogelijk, en daardoor is dit ook een stuk sneller en transparanter. Bij een aangepaste versie is het resultaat wat meer naar persoonlijke smaak aangepast, maar dit merk je in de prijs. Kijk daarom goed naar wat jij wilt en wat essentieel is, en maak vervolgens pas jouw keuze. Het beste kun je eerst offertes opvragen en de prijzen van lokale aanbieders vergelijken.

 

Offertes voor veranda's ontvangen?

Kies voor een erkende specialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende specialisten