Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Veranda-kosten.nl Alle info over veranda's!
Veranda-kosten.nl

Betekenis veranda

Wanneer je op zoek bent naar een constructie voor in de tuin is het belangrijk om eens goed te kijken wat de mogelijkheden zijn. Er zijn talloze opties om iets te laten bouwen in de tuin en het kan lastig zijn om precies te weten waar je naar op zoek bent. Zelfs de definitie van bepaalde constructies zijn niet helemaal duidelijk en dit kan ervoor zorgen dat het allemaal maar onduidelijk wordt wat nou precies hetgeen is waar jij naar op zoek bent. Zo bestaan er veranda’s, overkappingen, priëlen, gazibos, serres, tuinkamers en meer.

Wat is een veranda precies?

Een veranda wordt gezien als een aanbouw aan een woning, waarbij het vooral gaat om een afdak wat op verschillende houten palen steunt. In sommige gevallen is hier ook een vloer ingebouwd, die vaak doorloopt op het niveau van de vloer van het huis. Bij Nederlandse rijtjeshuizen is dit niet zo vaak het geval aangezien er geen verhoging is tussen het huis en de tuin. Bij alleenstaande huizen kan dit wel het geval zijn en zie je vaker dat er echt een dek gelegd wordt binnen de veranda.

Naast veranda’s heb je ook nog beschikking over bijvoorbeeld een serre, en het verschil tussen een veranda en een serre is voor veel mensen niet geheel duidelijk. Dit is niet vreemd aangezien bijvoorbeeld in Vlaanderen een met glas afgesloten veranda niet gezien wordt als een serre, maar als een veranda. In Nederland is dit echter het verschil tussen een veranda en een serre, veranda’s zijn open met soms één of twee glazen of kunststof panelen tegen de wind en een serre is een volledig afgesloten ruimte met een deur erin.

 

Offertes voor veranda's ontvangen?

Kies voor een erkende specialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende specialisten