Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Veranda-kosten.nl Alle info over veranda's!
Veranda-kosten.nl

Rolluiken

Eén van de beste en meest functionele manieren om jouw kamer te beschermen tegen teveel zonlicht is en blijven toch de rolluiken. Vooral in de stad zie je ze vaak en het is een goede manier om jouw kamer te beschermen tegen meer dan alleen zonlicht, rolluiken zijn sterk en hebben veel doeleinden. Wist je dat je ook rolluiken voor je veranda kan nemen? In dit artikel gaan we kort kijken naar enkele algemene voor- en nadelen van rolluiken, en of het bij jou past.

Waarom zou ik wel een rolluik nemen?

Rolluiken blokkeren in verhouding met andere vormen van zonwering bijzonder veel licht, daarnaast dragen zij ook nog eens uitstekend bij aan de isolatie van het huis. Zowel in de zomer- als de wintermaanden doen zij hun werk uitstekend. Naast alleen de zon te blokkeren helpen rolluiken ook nog eens tegen inbrekers, doordat het raam geheel afgesloten wordt is het voor een inbreker opeens een stuk lastiger om door dat raam naar binnen te komen. Rolluiken zijn perfect voor in de stad, ze blokkeren licht, geluid en inbrekers, en deze functies zorgen er ook voor dat ze ideaal zijn voor slaapkamers vooral.

Wat zijn de nadelen van rolluiken?

Rolluiken hebben over het algemeen vrij weinig nadelen, dit type van zonwering is daardoor ook bijzonder populair. Eén van de nadelen waar je wel rekening mee dient te houden is dat je vrij weinig keuze hebt wanneer het aankomt op materiaal. De kleuren lijken erg op elkaar en dit kan bij sommige woningen wat minder mooi staan. Daarnaast maakt het materiaal bij regen veel geluid, en vooral op schuine ramen kan dit een flinke herrie opleveren. Dit kan ervoor zorgen dat een rolluik niet helemaal bij jou past.

 

Offertes voor zonwering ontvangen?

Kies voor een erkende specialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende specialisten