Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Veranda-kosten.nl Alle info over veranda's!
Veranda-kosten.nl

Hoe kies je een verandaleverancier?

Een veranda is een mooie toevoeging aan je woning en geeft je direct een plek om beschut buiten te kunnen zitten. Deze overgang tussen je woongedeelte en je tuin voegt waarde toe aan je woning en kun je grote gedeelten van het jaar gebruiken om tot rust te komen. Heb je besloten dat je een veranda wilt laten plaatsen, dan is het dus tijd om een leverancier te vinden die dit voor je kan doen. Maar hoe vind je de meest geschikte leverancier voor jou?

Begin met offertes

Een goede plek om te beginnen is door te kijken welke leveranciers zich in jouw buurt bevinden en deze te benaderen voor offertes. Hoe meer offertes, hoe beter, maar zorg ervoor dat je alleen leveranciers kiest die veranda’s aanbieden die je ook daadwerkelijk zou willen hebben. Meestal zijn 6 offertes voldoende om mee te beginnen. Deze vergelijk je met elkaar op de volgende punten.

  • Kwaliteit: voor een kwalitatieve veranda betaal je meer, maar deze zal vervolgens langer meegaan. Kwaliteit is voor velen een belangrijk criterium omdat er helaas maar al te veel bedrijven zijn die dit niet aantoonbaar kunnen leveren. Het betreft hier de kwaliteit van de veranda zelf en de kwaliteit van de installatiewerkzaamheden. Er zijn verschillende manieren waarop je deze kunt achterhalen. Ten eerste kun je klantenrecensies lezen en deze beoordelen. Ook kun je kijken of de leverancier erkend is en is aangesloten bij een vakvereniging. Als laatste zijn er de keurmerken. Dit zijn hele duidelijke garanties dat een leverancier of de veranda voldeed en nog steeds voldoet aan belangrijke kwaliteitseisen wat betreft veiligheid, vakmanschap, duurzaamheid en betrouwbaarheid.
  • Diensten: voor anderen is het belangrijk dat de leverancier bepaalde diensten kan leveren. Zo kan het bijvoorbeeld een vereiste zijn dat de leverancier alles voor je regelt, van begin tot eind. Dit zal dus een consultatiegesprek betekenen, de fabricage van de veranda, de aflevering van de veranda, de plaatsing van de veranda en de nazorg. Dit is handig omdat je dan maar één contactpunt nodig hebt tijdens en na het gehele proces. Ook heb je dan zelf minimaal werk. Anderen bestellen de veranda graag bij het ene bedrijf, laten hem installeren door een ander bedrijf en regelen het onderhoud en andere nazorg verder zelf. Dit is volledig persoonsgebonden maar kan een doorslaggevende factor zijn voor het wel of niet kiezen van een leverancier.
  • Garantieregeling: de garantieregeling is ook niet onbelangrijk. Een bedrijf dat kwaliteit levert zal er geen enkel probleem mee hebben jou een lange garantie aan te bieden. Dit is een bewijs van zelfvertrouwen over het werk dat ze leveren. Is de garantie matig, dan is het mogelijk dat de kwaliteit van de veranda en de service ook minder is.

Welke leverancier is het beste?

De beste leverancier kies je vervolgens door de bedrijven die het beste scoren op de criteria die voor jou belangrijk zijn te vergelijken op prijs. Alleen wanneer je een erg strak budget hebt zal prijs een doorslaggevende factor moeten zijn. De leverancier met de beste criteria en de laagste prijs is voor jou degene die je de beste verhoudingen kan geven. Je betaalt dan nooit te veel en ontvangt precies de diensten die jij belangrijk vindt.

 

Offertes voor veranda's ontvangen?

Kies voor een erkende specialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende specialisten