Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Veranda-kosten.nl Alle info over veranda's!
Veranda-kosten.nl

Een aanbetaling doen voor een veranda?

Het laten plaatsen van een veranda is een grote klus en dit zal je een aantal duizenden euro’s gaan kosten. Hiervoor huur je vaak een veranda leverancier in die de veranda voor je zal maken en eventueel ook zal plaatsen. Een veranda wordt gezien als een aanbouw en moet dus voldoen aan verscheidene wettelijke en bouwkundige eisen die zijn vastgelegd in het Bouwbesluit. Het is daarom niet vreemd dat een leverancier van een veranda je zal vragen om een aanbetaling. Hier lees je over wat je daarvan kunt verwachten en wanneer je op je hoede moet zijn.

Wat is een aanbetaling?

Tijdens de onderhandelingen met de leverancier bespreek je wat je wilt en spreek je een prijs af. Deze prijs is wat je uiteindelijk zal betalen voor je veranda. Ook zal je een tijdsoverzicht krijgen van wanneer welke werkzaamheden zullen worden uitgevoerd. Een aanbetaling is een bedrag dat periodiek door de leverancier wordt gevraagd al voordat de werkzaamheden zijn voltooid. Dit is aan het begin, vaak ook bij aflevering van de materialen en vervolgens na de voltooiing. De uiteindelijke prijs komt hierdoor niet te veranderen, je wordt alleen gevraagd deze te verspreiden en nog belangrijker, geld te betalen voordat jij jouw veranda hebt ontvangen. Aanbetalingen zijn normaal, maar zijn in sommige gevallen verdacht.

Wat kan ik verwachten?

De eerste aanbetaling voor een veranda zal je moeten doen voordat de werkzaamheden in gang worden gezet. Ontvangt de leverancier het geld, dan zal hij je bestelling gaan samenstellen. De hoogte van de aanbetaling die gevraagd wordt ligt dan tussen de 5 en de 25 procent alhoewel sommige leveranciers je 50 procent kunnen vragen. Als er sprake is van een tweede aanbetaling dan ligt het percentage wederom weer rond de 25 procent. Weer andere leveranciers geven je een minimumbedrag en de mogelijkheid om je aanbetalingen zelf te bepalen. Vooral wanneer je een veranda bestelt die volledig op maat gemaakt wordt kun je een hoge aanbetaling verwachten. Dat komt doordat de leverancier deze veranda alleen voor jou maakt en als jij afhaakt deze misschien niet kan doorverkopen. Om te voorkomen dat hij met een kant en klare veranda komt te zitten die niemand wil vraagt hij om een aanbetaling. Dit is voor hem bewijs dat jij serieus bent en de overeenkomst zal honoreren.

Wanneer is een aanbetaling vreemd?

Bij kleine bedragen wordt vaak maar één aanbetaling gevraagd en dat is dan ook vaak een lage aanbetaling. Wanneer jij ziet dat een leverancier je om een ongewoon hoog bedrag vraagt is het tijd om achterdochtig te worden. Je loopt dan ten eerste het risico veel geld te hebben betaald voor diensten die nog niet geleverd zijn. Ook kan in sommige gevallen een hoge aanbetaling duiden op een dreigend faillissement van de leverancier. Dat is omdat deze de bestelling duidelijk niet op gang kan zetten zonder dat hij daarvoor van jou al een flink voorschot voor heeft ontvangen. Het is dus beter om dan de samenwerking af te breken en op zoek te gaan naar een andere leverancier. Kies je hiervoor een erkend bedrijf, dan weet je dat deze financieel in orde is. Deze zijn namelijk lid van een vakvereniging die hen regelmatig financieel controleert. Op die manier weet je dat je aanbetaling veilig is en dat je snel zal kunnen genieten van je nieuwe veranda.

 

Offertes voor veranda's ontvangen?

Kies voor een erkende specialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende specialisten