Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Veranda-kosten.nl Alle info over veranda's!
Veranda-kosten.nl

Barbecueën

Wij Nederlanders zijn over het algemeen flink fan van barbecueën, de zon hoeft maar een paar dagen te schijnen en je ruikt de geur van al het heerlijke eten alweer opstijgen uit de achtertuin van veel gezinnen. Eten van de barbecue is makkelijk en heerlijk en het is daarom niet vreemd dat het zo vaak gedaan wordt, maar welk type barbecue past nou het beste bij jou voorkeur? En is het mogelijk om onder een veranda te barbecueën?

Er zijn enkele soorten barbecue waar je rekening mee dient te houden voor je er eentje uitkiest, zo heb je namelijk de gas- of de houtskoolbarbecue, en daarnaast nog de elektrische barbecue. Elk van deze heeft zijn voor- en nadelen.

Gasbarbecue

Een gasbarbecue is over het algemeen bijzonder snel warm. Dit zorgt ervoor dat je snel aan de slag kunt en veel mensen vinden dit een zeer fijne eigenschap. Je hebt goede controle over het vuur en kunt daardoor goed barbecueën. Eén van de nadelen van een gasbarbecue is echter wel dat je die typische rokerige barbecue smaak verliest, voor sommige mensen kan dit echter ook gezien worden als voordeel. Omdat het rook ‘schoner’ is dan dat uit een houtskoolbarbecue komt is het mogelijk om ook onder een veranda met dit apparaat te barbecueën.

Houtskoolbarbecue

Wanneer je aan barbecue denkt is dit vaak het eerste wat in je opkomt. De kooltjes en briketten passen precies bij het standaardbeeld van barbecueën en geeft het vlees die unieke smaak waar zoveel mensen van houden. Qua prijs is dit ook een ideale oplossing, de goedkoopste vind je voor €10 euro tot €20 euro en de duurste kunnen honderden euro’s kosten. Enkele nadelen zijn wel de controle over de kooltjes, het vuur is soms niet goed te controleren wat vervelend kan zijn. Daarnaast duurt het wel even voor alles warm is en is er dus enige voorbereiding nodig. Omdat er meestal zwarte rook naar boven stijgt kan het zijn dat met name je houten veranda aan de onderkant van het dak zwart gaat keuren. Deze roetaanslag is over het algemeen zeer lastig om uit het hout te krijgen. Houd hier dus rekening mee bij het kiezen van een veranda en BBQ.

Elektrische barbecue

Ideaal voor de mensen die van lekker simpel en snel houden, een elektrische barbecue heeft dezelfde werking als veel huishoudapparaten. Steek de stekker erin, wacht een paar minuten en je bent klaar om te barbecueën. Vooral op balkons is dit een ideale manier om te barbecueën, er komt zo goed als geen rook vanaf waardoor het goed te doen wordt. Daarom kun je dit apparaat onder alle veranda’s zetten en gebruiken. Maar een van de nadelen hier is ook weer het feit dat je niet de typische barbecue smaak krijgt.

 

Offertes voor veranda's ontvangen?

Kies voor een erkende specialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende specialisten