Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Veranda-kosten.nl Alle info over veranda's!
Veranda-kosten.nl

Aandachtspunten bij veranda kopen

Ga je een veranda laten plaatsen dan heb je waarschijnlijk al snel gemerkt dat je veel verschillende mogelijkheden aangeboden krijgt. Vooral als je zelf nog geen idee hebt van het type veranda dat je wilt, kan dit nogal overweldigend zijn. Ook zijn er een aantal valkuilen waar je je van bewust moet zijn. De volgende aandachtspunten kunnen je helpen om door de bomen het bos weer te kunnen zien.

Casco is goedkoper?

Je hebt altijd de mogelijkheid om de veranda casco te laten opleveren. Dat wordt ook wel ruwbouw genoemd en betekent dat het volledige afwerkingsproces vervalt. Dit doe je vervolgens zelf. Een veranda die casco is opgeleverd moet dus nog worden voorzien van een vloer, van een dakbedekking, eventueel van elektriciteitspunten mocht je dit willen, van decoraties en andere extra opties zoals zijschotten of zonwering. Dit is een goede keuze als je een goedkope veranda zoekt waar je vervolgens je eigen stempel op kunt drukken. Het is echter in totaal vaak niet goedkoper, omdat jij de materialen niet tegen inkoopprijs kunt kopen, zoals de leverancier dit wel kan. De prijs zal uiteindelijk vaak hetzelfde zijn of zelfs duurder.

Je kunt een veranda zelf plaatsen?

Ben jij een zeer ervaren klusser, met bouwkundige kennis, dan zou je de veranda zelf kunnen plaatsen. De meeste mensen laten dit echter graag aan de professionals over. Wil je de werkzaamheden goed uitvoeren dan moet er bijvoorbeeld rekening gehouden worden met een fundering, met de draagkracht van de materialen en met de helling van het dak. Ook moet je bouwtekeningen kunnen lezen en kunnen omzetten in realiteit. Om die redenen wordt het plaatsen van een veranda eigenlijk bijna altijd uitbesteedt.

Je hebt een vergunning nodig?

Houdt er ook rekening mee dat je voor het plaatsen van een veranda in veel gevallen een vergunning nodig hebt. Deze kun je aanvragen bij je gemeentehuis en is afhankelijk van bijvoorbeeld de plaatsing van de veranda en de afmetingen. Grenst de veranda aan een openbaar gebied of wordt het straatbeeld aanzienlijk anders, dan heb je bijna altijd een vergunning nodig om de werkzaamheden te mogen laten uitvoeren. Ook als je geen standaardafmetingen gebruikt of je veranda is erg groot zal een vergunning regelmatig verplicht zijn. De beste manier om dit te achterhalen is door informatie bij je gemeente in te winnen en door je aannemer of leverancier te raadplegen. De totaalkosten voor het aanvragen van een vergunning, inclusief het laten maken van de bouwkundige tekeningen, liggen rond de €800.

Hout is het goedkoopste materiaal?

Voor het bouwen van een veranda wordt vaak tropisch hardhout gebruikt. Dat komt doordat dit sterker is en langer meegaat. De veranda staat buiten, dus moet sterk zijn en worden beschermd van de weersomstandigheden. Een goede hardhoutsoort heeft als grote voordeel dat het tientallen jaren mee kan gaan en indien goed onderhouden zelfs meer dan kunststof of staal. Voor dit hout betaal je wel de hoofdprijs en soms kunnen de kosten voor een veranda van een kwalitatieve houtsoort wel 20 procent hoger liggen dan die voor andere materialen. Op de lange termijn, kijkende naar de levensduur, is hout dus wel vaak het goedkoopste materiaal. Alhoewel je minstens elke drie jaar flink moet investeren in een volledige onderhoudsbeurt.

 

Offertes voor veranda's ontvangen?

Kies voor een erkende specialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende specialisten